joi, 22 martie 2012

Visinii copilariei


Ziua 17 martie 2012 va intra in istoria familiei mele ca sa spun asa; a avut loc taierea celor 2 visini din curtea bunicilor mei, lucru care m-a intristat pentru ca am crescut odata cu ei (aveau peste 30 ani). Vara serveam masa dis de dimineata chiar sub ei sau dupa amiezile stateam la discutii si glume cu prietenii la umbra lor. Faceam plaja vara in curte si ma ascundeam partial la umbra lor ca sa nu ma arda soarele. Mancam visine, fructele ce imi strapezeau dintii uneori, si ma racoream. 
I-am vazut cum cad, si am si acum imaginea lor in fata ochilor. Pe moment nu am avut nimic. Dar cand a venit seara, alaturi de bunica mea am incercat sa ne amintim clipe petrecute la umbra lor. Aveam ochii umezi amandoua cand povesteam!
Locul ala e gol acum. De pe strada nu se mai vad, vecinii ne intreaba: I-ati taiat? si parca intrebarile lor dor. Impreuna cu mama mea culegeam fructele visinii si marunte si apoi le scoteam samburii.  La taiatul lor s-a lucrat in echipa. Un baiat era cu drujba, bunicul meu il coordona de jos, mama mea tinea de franghie ca sa nu se duca trunchiul pe casa vecinii, iar eu cu aparatul foto (insa am pierdut pozele).
Acum musai sa plantez un copacel sau doi. Poate un mar, cires sau poate chiar visin. Voi ce ma sfatuiti sa plantez in locul celor 2 visini?

5 comentarii:

  1. Iubita ce sa iti zic eu tie eu care vin de la tara si ori de cite ori ma intorc in casa parinteasca ma cuprind aduceri aminte de tot ce era si nu mai este si eu ca si tine avem visini in care ma urcam vara cu un bot de mamliga rece si ma dadeam jos doar cand eram satula si crede-ma chiar ma saturam.Amintiri frumoase si dureroase a ceea ce a fost si nu mai este.Poti sa plantezi tot visini asa ca o continuare a ceva ce era.Cu drag mult draguta!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa plantezi tot visini...peste ceva timp o sa ai ce le povesti copiilor si o sa aiba si ei visinii copilariei

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am taiat iarna asta, in februarie, un salcam . el strajuia, prin inaltimea lui, toata curtea. m-am hotarat sa plantez 5-6 in locul lui. eu ti-as spune sa pui in loc un visin si un cires. daca se poate sa plantezi si mai multi copaci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai...tot vișini...asa ca amintire...

    RăspundețiȘtergere