joi, 2 februarie 2012

Salata cu boabe incoltite


Azi, in treacat pe la matusa mea, am mancat o salata mare...cat o zi de post. Am zis sa va arat si voua ciudateniile pe care le-am gustat. Boabe incoltite, frunze de salata si spanac, masline si para. Gustul? Deosebit si foarte aromat!
Boabele au fost lasate la incoltit, timp de 4 zile. 
Matusa mea mi-a spus ca mai intai lasa boabele timp de 6 ore in apa, apoi le pune intr-un borcan acoperit cu tifon. In fiecare zi pune apa peste ele, le clateste, si apoi intoarce borcanul. In imaginea alaturata, in borcan sunt seminte de lucerna, ce au incoltit. Le-am gustat si pe astea.
Crude si bune! Incercati si voi! Cand am venit acasa si am aratat pozele bunicii mele... mi-a spus cu zambetul pe buze: ''daca ar fi fost sa mananc cum manancati voi nici o galeata de apa nu as fi putut ridica'' :))


2 comentarii:

  1. Sunt foarte sanatoase dar vorba bunicii tale la tara nu poti sa muncesti cu asa ceva,asta e mancare pentru cei ce vor sa fie sanatosi.

    RăspundețiȘtergere