sâmbătă, 20 august 2011

La gradina dupa prune vinete si coarne

O lacusta mititica de culoarea verde maroniu asezata pe o nuca bolnava parca vroia sa-mi spuna bine ai venit caci in formatie de trei am pornit dis de dimineata la gradina de pe deal dupa prune vinete coapte (sa fac magiun ca sa am pentru clatite) si coarne. Pe ulita satului pietricelele scrasneau sub bocancii mei gri. Iarba necosita de oameni si uda de la bruma nu m-a impiedicat sa-mi strang prune in palarie si sa ma asez la umbra unui nuc si sa le mananc una cate una (samburii i-am strans ca sa ii plantez).


Doua furnici mari si negre stateau la soare pe bidonul meu cu apa care era agatat la umbra  intr-un prun. Dupa ce am mancat multe prune vinete si m-am saturat copios m-am apucat de treaba. Dintr-un alun mi-am facut o prajina cu care am scuturat prunele; pentru a-mi usura munca mi-am asternut un sac  de plastic lung  pe iarba pentru ca fructele sa cada pe el si sa le pot aduna repede. Dupa ce le-am adunat de la vale la deal am urcat coasta pana la gard si mi-am cules din corn o punguta de coarne din care voi prepara un minunat lichior rosu. ;;)

Voi ce pregatiti din prune vinete si coarne?








7 comentarii:

  1. Din prune magiun cu nuci,iardin coarne nu am facut niciodata nimic

    RăspundețiȘtergere
  2. yamy...suna bine...numai ca in privinta coarnelor am multe semne de intrebare(asta pt ca nu am incercat inca lichiorul).la iarna sa ne inviti la o clatita cu magiun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca era dupa mine faceam o palinca din prunele alea,mama mama de 180 de grade.dar fiecare cu preferintele lui acum:)

    RăspundețiȘtergere
  4. din prune se pot face mai multe ...perje de exemplu ca tot nu a zis nimeni ,palinca ,tuica ,magiun iar din coarne incearca aceeasi reteta ca la visinata si vezi ce iese o...."cornorata"

    RăspundețiȘtergere
  5. @Elena, incearca pentru prima data un compot de coarne :)

    @ac3lya trebuie sa gusti un paharel :))uite reteta mea: 2 kg coarne ( fara codite ), 2 kg zahar, peste coarne pui zaharul si le lasi cateva zile sa-si lase siropul si apoi adaugi alcool de 90 grade. That's it!! :))

    @Florin palinca din prune vinete? Nu mai buna iese o tuica? :-p

    @Laura eu stiu ca din prunele dulci se fac perje ( prune uscate) :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place foarte mult poza cu lacusta. :)


    Sunt destul de nostalgica, citind ce scrii, pentru ca imi amintesc de casa bunicilor, locul copilariei mele.

    RăspundețiȘtergere
  7. marius varu' (ca imi era sila sa ma mai loghez):

    deci tu mi-ai batut prunii si mi-ai luat nucile de pe comanac!!! aha!
    te taxez cu doua clatite cu magiun si nuca macinata si 200ml de cornata ;) .
    PS: hai ca sar si eu cu un borcan de miere de la ale mele fete si sa vezi delicatesa daca presaram si ceva nuca peste mierea dulce si naturala (bio).

    @ florin tu bei cumva cherosen? palinca de 180 grade.. interesant...

    RăspundețiȘtergere