miercuri, 5 septembrie 2012

Cele 2 zile de foc de la festival

Dulceata de mure, dulceata de soc, dulceata de catina, sirop din muguri de brad, gem de catina, miere& tinctura de propolis si ceaiuri , toate aceste produse naturale le gaseai "La Oana" sambata si duminica, pe durata celor  2 zile de festival din localitatea Brebu, comuna natala. Produsele oferite au fost preparate in casa de catre mama, matusa  si bunica mea. Trebuia sa dau o mana de ajutor, asa ca am pregatit niste briose si placinta cu mere si m-am dus dis de dimineata la festival. Cu sort, cu mult entuziasm, cu zambetul larg  am fost pentru prima data in viata vanzatoare. 
Am fost intrebata de o prietena daca nu mi-a fost rusine.  Categoric nu, chiar a fost super. Am avut  o experienta de neuitat. Cei mai haiosi clienti au fost desigur copiii. Se intorceau de 3- 4 ori ca sa mai guste din tester-ul de mure si gem de catina :))
Si cand  gustau  briosele  imi spuneau cu gura plina cat de bune sunt! Un bunic a venit cu  nepotii, o fetita si un baietel,  si i-a intrebat daca le place; ei au raspuns: -E la fix! (am zis ca plesnesc de ras cand i-am auzit)
  


M-am bucurat sa vad clientii multumiti (mai ales ca au inceput sa ma sune pentru precomenzi). Am admirat  un baiat care a venit jumatate de distanta Campina- Brebu pe jos, cam 5 km (pentru ca pierzand autobuzul ar fi trebuit sa stea in Campina aprox 2 h sa astepte urmatorul autobuz spre Brebu) si a gustat din dulceturile mele. Un prieten din Canada mi-a trimis pe email poze cu borcanele de gem pe care si le-a cumparat doar pentru ca nu a putut ajunge la festivalul de la Brebu Ar fi vrut si el dulceata de mure, visine, coacaze negre si desigur catina. Dulceata de catina nu a gasit in magazin, iar pentru cea de visine a alergat ceva! Dulceata bunicii mele va ajunge si la Washington conform celor spuse de o clienta (daca nu o fi ajuns deja), deci a-si putea spune ca festivalul a fost unul international.  

Impreuna cu prietena mea care vinde miere si propolis am incercat sa le povestim clientilor cat de sanatoase sunt produsele noastre. Siropul din muguri de brad, sau mierea cu catina, au fost folosite de catre familia mea in fiecare sezon rece pentru a preveni raceala si gripa.
Urmare a acestui eveniment vreau sa-mi promit ca intr-un an de zile voi deveni specialist in dulceata! A fost o experinta pe care vreau sa o mai retraiesc!
In curand voi lansa si un site unde pot fi comandate online aceste produse preparate in casa din fructe de padure organice.



5 comentarii:

  1. Nu trebuie niciodata sa-i fie rusine pentru ca iti faci meseria. Oricare ar fi aceea. Cei de la salubritate ar trebui sa intre in pamint de rusine, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa te faci mare in acest domeniu! Asta e urarea mea pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uuu, dulceata de catina nu am mai vazut. Si am incercat cateva dulceturi speciale la viata mea, printre care si dulceata de gutui japoneze cu stafide de la doamna Elisabeta Neagoe, tot din Brebu. Mai aveti minunatii de-astea? Si daca da, cum facem sa ne intalnim? Eu stau in Bucuresti, dar mama e din Ploiesti

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne putem vedea in Bucuresti...Vorbim pe facebook.

    RăspundețiȘtergere