sâmbătă, 29 octombrie 2011

Omleta cu cartofi si verdeturi

Pentru masa de dimineata dintr-un frumos cartof, 2 oua si niste marar (de asta vara il tin la congelator special sa-l am toamna si iarna) mi-am pregatit o omleta cu cartofi si verdeturi. Cartoful l-am luat din recolta proprie iar ouale de la gainile mele care stau libere pe batatura si hranite cu porumb si tarate nu cu chimicale si antibiotice. Eu nu pot cumpara si prepara oua din supermarket deoarece mi se face rau cand vad galbenusul decolorat. 

Galbenusul oualelor de tara, de la gaini hranite cu graunte naturale, este auriu spre portocaliu intens. Omleta mi-a iesit subtirica din cele doua oua asta pentru ca puicutele mele au inceput sa nu mai oua in sezonul rece iar gratarul de oua din frigider este gol  :)) Timpul de preparare este foarte scurt. Am curatat cartoful de coaja, l-am taiat marunt si i-am prajit in 2 linguri de ulei. Separat am bautut ouale, am adaugat mararul maruntit si cartofii prajiti. Apoi compozitia am turnat-o in tigaie si am intors omleta ca pe o clatita. 



 Scrambled eggs photo. Pofta buna si sa fiti sanatosi.

7 comentarii:

  1. Omleta acesata este preferata mea! Si eu folosesc oua de tara! Imi place culoarea intensa a galbenusului!

    RăspundețiȘtergere
  2. si ptr cei care locuiesc la bloc ....ce soluti ai?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe cei de la oras ii sfatuiesc (este valabil si pentru cei de la sat care nu au gaini in curte) sa cumpere oua bio de la o persoana care locuieste la tara, sunt mult mult mai sanatoase decat cele cumparate din magazin

    RăspundețiȘtergere