marți, 23 noiembrie 2010

De ce ar trebui sa am un ``coffee shop``

Nu beau cafea dar chiar ma gandesc serios la un loc unde sa poti cumpara o cafea si eventual alaturi sa citesti o carte. Cred ca sunt librarii care au  un loc separat unde poti citi dintr-o carte, band o cafea.
Ma fascineaza persoanele care beau cafea si bineinteles cele care merg sa cumpere o cafea. Dimineata inainte de serviciu prietena mea se opreste si cumpara o cafea. 
Nu o bea acolo insa de fiecare data vede un tanar care sta acolo si bea cafeaua fara a avea altceva in fata. Baiatul pare de fiecare data cufundat in propriile ganduri insa are o fata relaxata. Prietena mea isi bea cafeaua in birou in timp ce isi organizeaza evenimentele importante ale zilei. Recunoaste ca dupa ce isi bea cafeaua are mai multa energie si mai multa incredere in ea, insa si-ar dori sa isi faca timp sa si bea cafeaua acolo unde o cumpara. 


Matusa mea de asemenea are aproape un ritual dimineata. Nu incepe lucrul la calculator fara a avea cafeaua pe birou. Citeste diverse lucruri in timp ce soarbe cafeaua; sunt momentele ei de relaxare. Bea cafea din primul an de facultate, mai precis din prima sesiune de examene. A considerat ca trebuie sa gaseasca o solutie pentru a se concentra 10 ore pe zi asupra cursurilor. Desi se gandea la vremea aceea ca este ceva daunator sanatatii a ales cafeaua. A constatat in timp ca organismul ei chiar avea nevoie de o cafea dimineata. Acum placerea de a bea o cafea o determina ca in zilele mohorate sa mai aleaga sa bea inca o cafea in loc de ceai. 
Colegii mei de facultate de multe ori mergeau sa mai discute cu prietenii in oras la o cafea. Sigur nu dimineata devreme. Si cred ca nu era rau deloc deoarece cafeaua este un antioxidant puternic care compensa lipsa lor de miscare.  Poate sunt si persoane care dupa o zi grea de munca vor alege ca relaxare sa bea o cafea . De ce? Pentru ca au drum lung de facut pana acasa si sunt cu masina.
Ma gandesc ca celor mai sus prezentati le-as putea vinde eu cafeaua preferata. Si le-as oferi si un zambet gratuit care poate le-ar crea buna dispozitie. 

Voi ce credeti? Oare sa ma gandesc la un plan de afaceri?

4 comentarii:

 1. Cred ca este o idee buna,mai ales ca ma numar printre persoanele care stiu ca o cafea buna trebuie insotita de o atmosfera pe masura! Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 2. Super tare ideea insa cred ca mai exista astfel de localuri.Oricum daca ar fii sa deschizi as fii unul dintre clientii fideli ai localului tau ,desi nu beau cafea,sper sa regasesc in meniu si ceai./ciocolata calda..

  RăspundețiȘtergere
 3. ...pentru ca trebuie sa existe un loc....unde sa ne intalnim intre prieteni.....sa savuram o cafea buna si aromata....si unde mai buna decat la Coffe Shop-ul tau

  RăspundețiȘtergere
 4. am putea devenii partenere.....am o experienta de 5 ani in vanzari.....daca mergea treaba,castigul va fii substantial....pupici

  RăspundețiȘtergere